close

Kommende aktiviteter

Her annonserer vi aktiviteter som skjer i prosjektet fremover

Av 2. jul 2020

Neste aktivitet i prosjektet Beyond Hollywood blir 17. og 18. september.

Denne gang valgte vi å la elevene selv velge hvilken film de skal se. Valget falt på den danske filmen Den skyldige, som fikk hele 57 prosent av stemmene.  

Om filmen:

DEN SKYLDIGE

Politimannen Asger Holm er som følge av en hendelse på jobb blitt midlertidig plassert på politiets alarmsentral, hvor han motvillig må forholde seg til både alvorlige og mer bagatellmessige SOS-samtaler fra den danske befolkningen. Det er en kjedsommelig hverdag som gjør at Asger for det meste går på autopilot. Men når en kvinne ringer og forteller at hun er i ferd med å bli kidnappet snus ting brått på hodet, og Asger må ta i bruk alle midler for å redde henne – både innenfor og utenfor lovens rammer. 

Den skyldige har gjort det stort på internasjonale filmfestivaler som Sundance og Berlinalen, og er en spenningsfilm av ypperste sort. Den er også formmessig konstruert på en innovativ måte: Regissør Gustav Möllers solide debutfilm lar oss nemlig aldri forlate alarmsentralen hvor Asger sitter, hvilket skaper et klaustrofobisk miljø der publikum selv må skape bildene Asger blir fortalt om på telefon. Det er gjennom stemmer og lyder at vi sammen med Asger må legge puslespillet i håp om å redde den bortførte kvinnen før det er for sent. Godt hjulpet av Jakob Cedergren som briljerer i rollen som Asger tas vi med på en nervepirrende og actionfylt reise som vil få publikum til å sitte ytterst på stolsetet filmen igjennom.

«En av årets beste filmer – løp på kino» Cinema
«En rå filmopplevelse» Subjekt.no
«Helt førsteklasses!» Dagsavisen
«En av årets beste politithrillere» Adresseavisen 
«Intrikat, smart og usedvanlig fengende» Klassekampen
«Et lite mesterstykke» Fædrelandsvennen

 

Om regissøren:
Gustav Möller (f. 1988) er svensk og utdannet fra Den Danske Filmskole i 2015. Han har tidligere laget kortfilmen In Darkness. Spillefilmdebuten, Den skyldige, hadde verdenspremiere i Sundance, og har blitt vist på filmfestivaler som Berlinale og Rotterdam. Filmen var avslutningsfilm på årets filmfestival i Göteborg.