close

Tidligere aktiviteter

På denne siden kan du lese om filmvisninger og aktiviteter som er gjennomført i Beyond Hollywood. 

 

Av 3. jul 2020

Her kan du lese om filmvisninger og aktiviteter som er gjennomført i Beyond Hollywood:

 

The Good Intentions

Filmvisning med regissørsamtale
9. november 2019

Regissør: Ana Garcia Blaya | Land: Argentina

The Good Intentions er en nostalgisk, men aktuell film som tar oss tilbake til Buenos Aires på tidlig 1990-tall. Den har to hovedpersoner: ti år gamle Amanda, som påtar seg en voksenrolle i familien når det blir klart at moren og stefaren skal flytte til Paraguay etter sommerferien. Og hennes rufsete, musikkinteresserte pappa som tar sin egen improviserte tilnærming til livet som aleneforelder. Moren vil ha med seg Amanda og søsknene til Paraguay, for mens den økonomiske situasjonen i Argentina er tøff, venter en tryggere framtid i nabolandet. Amanda vil ikke flytte fra faren, men klarer hun å skilles fra søsknene og moren?

The Good Intentions er Blayas debutfilm og baserer seg delvis på hennes egen oppvekst. Det anerkjente filmmagasinet The Hollywood Reporter skriver følgende om filmen: 

"Ana García Blaya’s feel-good debut tells the story of a young girl growing up with a slacker father in '90s Argentina. A touching, wry and very likeable look at the relationship between a slacker Dad and his nine-year old daughter at a time when their family looks set to break apart" 

Opplegg rundt filmvisningen:

Den argentinske regissøren Ana Garcia Blaya introduserte selv filmen sin. I etterkant av filmen var det en samtale på scenen mellom Blaya og prosjektleder Per Eirik Gilsvik om filmen, der Blaya svarte på spørsmål fra elevene i salen.

Her kan du lese et intervju vi gjorde med Ana Garcia Blaya da hun besøkte oss i Oslo.

 

Eighth Grade

– med kræsjkurs i filmkritikk
24. september 2019

Regissør: Bo Burnham | Land: USA

Finnes det et liv etter 8. klasse? Kayla prøver å overleve siste uke av skolen før sommerferien venter, med high school på den andre siden. Med flust av både kviser og sosial angst prøver Kayla desperat å finne sin plass i vår tids popularitetskonkurranse av likes og følgere. Men uten venner, med en videoblogg uten følgere, og den offisielle tittelen som skolens «stilleste», får hun smertelig konstatert at den plassen er på hierarkiets bunn. Bo Burnhams fenomenale debutfilm skildrer tenåringsangst med humor, varme og en presisjon som overgår det meste. Denne amerikanske indie-filmen er kort og godt en av fjorårets aller beste filmer!

Opplegg rundt filmvisningen:

Filmen ble introdusert av filmviter Lars Ole Kristiansen. Etter filmen ga Kristiansen et kræsjkurs i filmkritikk. Kristiansen er utdannet filmviter fra Den norske filmskolen på Lillehammer, der han også underviser i perioder, og er en svært anerkjent og erfaren anmelder. Kristiansen er redaktør for filmtidsskriftet Montages, og våren 2019 vant han Norsk kritikerlags hederspris.