Om oss

STIFTELSEN FESTIVALKONTORET

Tre festivaler, ett team

Stiftelsen Festivalkontoret (SFK) har kontor på Vega Scene i Oslo, og er et felleskap av filmfestivaler som har samlet seg under en felles paraply. Det startet allerede i 1991, da Film fra Sør så dagens lys på Universitetet i Oslo. Arabiske Filmdager gjennomførte sin første festival i 2011, da den arabiske våren slo ut i full blomst. Oslo Pix inviterer til mini-croisette mellom Saga og Klingenberg kino og skolefilmfestival på Vega Scene for tredje gang i juni 2019, og har allerede markert som en viktig byfest i hovedstaden. Samlet trakk de tre festivalene nærmere 50.000 besøkende det siste året, og da er ikke Stiftelsens andre aktiviteter gjennom året medregnet; med utekinoeventer, skoleturneer, film for de eldre og gøyale sprell på Verdens kuleste dag i regi av Sparebankstiftelsen.

Visjonen for alle våre festivaler er å spre filmglede til folk i alle aldre, med arrangementer gjennom hele året som gir gode filmopplevelser og festivalminner man ønsker å dele med andre. Gjennom våre filmfestivaler og annen aktivitet, skal vi vise at vi driver seriøst og er kompetente, spennende, nyskapende og internasjonalt orienterte. Vi prøver å kombinere idealisme med profesjonell organisering, og arbeider for verdier som åpenhet og respekt for menneskerettigheter. Våre arenaer finner du over hele byen, både utendørs og innendørs, og vår ambisjon er å sikre en lang fremtid for den globale filmkulturen.

Velkommen til film og velkommen til oss!

VÅRE FESTIVALER 

Film fra Sør. Arrangeres hvert år i november, og går inn i sitt 29.år i 2019. Har som målsetning å presenterer det beste av film og filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. 

Arabiske Filmdager. Blir avholdt hvert år i mars/april, og arrangeres for 10. gang i 2020. Har som målsettting å presenterer det beste av film og de mest spennende filmskaperne fra den arabiske verden.

Oslo Pix. Arrangeres i juni, og har sin 3.utgave i 2019. Ønsker å presenterer det beste av film og filmskapere fra Europa og Nord-Amerika, med et spesielt fokus på norsk og nordisk film.